Ramboll va elabora Master Planul integrat al municipiului București

06 februarie 2017

În vederea îmbunătățirii sistemului de alimentare cu apă și canalizare din capitala României, compania Ramboll a fost desemnată să realizeze actualizarea Master Planului care va include recomandări pentru viitoarele investiții în infrastructura de alimentare cu apă și canalizare precum și măsuri de adaptare la schimbările climatice.

Ramboll va elabora Master Planul integrat al municipiului București

Ramboll va elabora Master Planul integrat al municipiului București

More information

Silviu Stoica

Dr.Ing., Director General
Telefon: +4021 232 0182

Ileana Falcescu

Project manager
Telefon: +40 735565786

Apa Nova București, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare din municipiul Bucureşti, dorește eficientizarea serviciului public și sustenabilitatea viitoarelor investiții.

Obiectivul principal este definirea strategiei și a planului de acțiune astfel încât să se implementeze cele mai eficiente măsuri necesare dezvoltării unui sistem de alimentare cu apă și canalizare durabil pentru municipiul București și zonele limitrofe.

“Proiectul include o analiză atât a caracteristicilor naturale cât și a celor socio-economice ale zonei, referitoare la consumul de apă și la deversarea apelor uzate. Vom face deasemenea o evaluare riguroasă a serviciilor furnizate de Apa Nova București. Pornind de la aceste observații, vom identifica sectoarele care vor fi îmbunătățite, dezvoltate și diversificate și vom elabora un plan de investiții pe termen scurt, mediu și lung”, spune Silviu Stoica, director general al Ramboll în România.

Adapatarea la schimbările climatice

Ca majoritatea orașelor din întreaga lume, Bucureștiul trebuie să se adapteze la schimbările climatice. Prognozele meteo avertizează că în România vor fi fenomene extreme precum valuri de căldură și ploi torențiale. Astfel, Master Planul va include și propuneri referitoare la măsurile de adaptare la schimbarile climatice și gestionarea riscurilor la inundații.

În plus, Master Planul va conține și un audit al infrastructurii de alimentare cu apă și canalizare precum și o evaluare a managementului activelor.

Proiectul a fost lansat in ianuarie 2017 și va dura aproximativ 14 luni.

Ramboll În Romania

Ramboll În Romania
Phoenicia Business Centre
Strada Turturelelor nr.11A, Corp C, Etaj 8
Sector 3, Bucureşti 030881
Tel: +4021 232 0182
Fax +4021 232 1889

Mail: RambollSEE@ramboll.com

Alte site-uri

Alte site-uri